Wie ben ik?

Geboren in Amersfoort groeide ik op in een gezin waarin sociaal gevoel, bescheidenheid en gelijkwaardigheid belangrijke waarden waren. Als kind was ik nieuwsgierig, avontuurlijk, gevoelig en bovenal; een dierenvriend. Al op jonge leeftijd woonde ik zelfstandig. Ik bleef onafhankelijk en met vertrouwen in de toekomst. Verschillende levensgebeurtenissen vormden mij tot wie ik nu ben. 

De onvoorspelbaarheid van ons bestaan leerde mij dat zekerheid en de maakbaarheid van het leven een illusie is. Je kunt beter leren omgaan met deze realiteit.

Mijn inlevingsvermogen, analytische bekwaamheid, doelgerichtheid en oog voor detail, kwamen mij goed van pas tijdens de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Al tijdens deze opleiding ben ik in het LUMC als assistent gestart en daar uitgegroeid tot pionier op de IVF en klinische genetica. Het werd mij daar al snel duidelijk hoeveel verdriet, zorgen en frustratie ongewilde kinderloosheid geeft.

Ik kreeg 2 kinderen, die nu aan de start van hun volwassen leven staan. Door omstandigheden heb ik hen grotendeels alleen groot gebracht. De combinatie van het alleenstaand moederschap, werk en een sociaal leven, was soms niet gemakkelijk en dwong mij tot het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes. Via deze weg ben ik steeds meer gaan ontdekken wat voor mij echt belangrijk is. Na een periode van 7 jaar in het buitenland te hebben gewoond, ben ik in 2011 in het UMC aangenomen als Medisch Maatschappelijk werker op de Voortplantingsgeneeskunde. Inmiddels zijn de technische mogelijkheden binnen de Fertiliteit weliswaar vergroot maar de emoties erom heen niet verminderd. De nieuwe mogelijkheden zorgen juist voor nog meer lastige keuzes.

Leven is leren en ontwikkelen. Daarom heb ik naast vele cursussen, verschillende opleidingen gedaan. Onder andere leerde ik over rouw en verlies, partner-relatie therapie, systeemtherapie, directieve therapie en transformatie coaching. Op deze manier groeide mijn kennis, zelfcompassie en professionele vaardigheden.

Mijn uitgangspunten

    • Ik geloof in de veerkracht van het individu. In de coaching ga ik uit van de gezonde kracht waarover iemand al beschikt.
    • Ik wil een cliënt aanmoedigen om de unieke, eigen oplossingen in zichzelf te vinden.